gevelreiniging

De eerste indruk

Een verzorgde schone gevel is belangrijk voor de eerste indruk die uw klanten van uw bedrijf of organisatie krijgen. De gevel van uw bedrijfspand wordt echter permanent bedreigd onder invloed van het weer en vervuiling. Om de uitstraling van uw bedrijfspand te behouden is periodieke gevelreiniging een must. Een regelmatige gevelreiniging betekent ook een keuze voor het voor het behoud van uw pand. Afhankelijk van het type gevel reinigen onze vakkundige medewerkers uw gevel met gebruikmaking van verschillende gevelreinigingstechnieken.

Schoonmaakbedrijf Linocare informeert u graag over de mogelijkheden. Samen met u bepreken wij de staat van uw gevel (mate van vervuiling en de beste oplossing voor de gevelreiniging)

Warm water en hogedruk

Soms is er voor gevelreiniging niet meer nodig dan warm water eventueel in combinatie met hogedrukreiniging. Gevelreiniging met warm water is de meest milieu vriendelijke methode. Bovendien wordt het gevelmateriaal niet aangetast. Mos, algen en lichte verontreinigingen kunnen met warm water in combinatie met hoge druk uitstekend worden verwijderd.

Minerale technieken

Naast gevelreiniging met warm water en hogedruk is het soms nodig een gevel te reinigen met minerale technieken (vormen van zandstralen). Deze manier van gevelreiniging wordt toegepast bij meer hardnekkige vormen van vervuiling. Gevelreiniging met minerale technieken is een milieuvriendelijke manier van reinigen, waarbij geen chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Chemisch reinigen

Wanneer sprake is van graffiti of roetaanslag dan is chemische reiniging vaak de enige oplossing. Afhankelijk van de soort vervuiling en de type gevel bepalen wij welk reinigingsmiddel het meest geschikt is. Na afloop wordt de gevel nagespoeld met warm water en hoge druk.

Preventie

Om te voorkomen dat uw gevel telkens opnieuw ernstig vervuild raakt bespreken wij met u de mogelijkheid om uw gevel preventief te laten behandelen. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn wanneer u veel last heeft van graffiti of er sprake is van veel roetuitstoot of fijnstof in de omgeving.
Wanneer uw gevel bestaat uit ruwe of poreuze materialen dan is het overwegen waard om de gevel te impregneren of te voorzien van een vuil- of vochtwerende coating. Preventie betekent dat het toekomstig reinigen eenvoudiger en dus goedkoper wordt. Bovendien wordt zo verder schade aan uw gevel voorkomen.

graffitiverwijdering

Voor sommigen is graffiti een kunstvorm, voor velen is het vooral een doorn in het oog. Zaak dus om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Schoonmaakbedrijf Westerveld neemt u deze zorg graag uit handen, door, afhankelijk van de plaats van de graffitivervuiling, snelpassende schoonmaakmaatregelen te treffen.

Daarbij adviseren wij u over preventiemogelijkheden zoals het plaatsen van een hekwerk, camera’s of begroeiing. Ook kunnen we een speciale coating (beschermlaag) aanbrengen. Deze coating zorgt ervoor dat eventuele herhaling van de graffitivervuiling sneller en goedkoper te verwijderen is.